jueves, 22 de agosto de 2013

LAVOLTA ALS PIRINEUS EN BTT/PIRINEXUS

Des de fa relativament poc temps, ha nascut una nova iniciativa que dona a conèixer indrets de la Catalunya Nord que s'uneixen amb França creant una ruta circular que  es pot realitzar amb bicicleta. El projecte es diu Pirinexus i és una forma diferent de conèixer, en part, camins amb història, és la coneguda ruta dels pirineus que dibuixa una anella circular d'anada i tornada  amb un total de 353km.Una forma diferetn de conèixer el territori i la seva història.El projecte Enllaç & Pirinexus  ha estat programat dins el POCTEFA (Programa Operatiu de Cooperació Territorial Espanya-França-Andorra), que dóna suport financer comunitari orientat a reforçar la integració econòmica i social de la zona transfronterera entre Espanya i França.

A la web de Pirinexus descriu la ruta així:

Una anella ciclable transfronterera

La ruta Pirinexus proposa 353 quilòmetres de recorregut pels amants de les bicicletes o el senderisme, combinant l’exercici físic a l’aire lliure en entorns agradables amb el valor afegit de la descoberta de la regió que es visita.

Pirinexus passa per un total de 53 poblacions i 8 comarques diferents, i combina traçats de vies verdes amb altres rutes ciclables com camins rurals o carreteres amb baixa densitat de trànsit.

L’anella cicloturística és un camí que permet circular sense discontinuïtat entre les seves vies, connecta dos territoris amb infraestructures de mobilitat sostenible, fomenta el respecte pel medi ambient i promou l’activitat turística.
El logotip s´inspira en els Pirineus. Per a la nova ruta s´ha creat un nom multilingüe, de fàcil comprensió i bona sonoritat en diferents idiomes, que representa l’essència d’unió dels 2 territoris. Els colors verd i blau identifiquen la unió de les zones d’interior i de muntanya amb la zona del litoral i la costa mediterrània. El nom Pirinexus fa referència al nexe d’unió d’aquests dos territoris, i en destaca el caràcter X per damunt de la resta, simbolitzant la unió transfronterera.

mapa:

mapa_enllac3.jpg

No hay comentarios:

Publicar un comentario