miércoles, 14 de agosto de 2013

ALLEZ!!!ALLEZ!!!

De camins i rutes en trobem per donar i per vendre, moltes d'elles s'han anat forjant amb el pas del temps degut a moviments migratoris de persones, traginant animals o bé per pura diversió. Les que interesen en aquests post i en gran majoria en el conjunt d'aquests bloc són els camins i rutes que venen derivades de la història, en aquests cas la história d'un èxode en l'exili espanyol durant la guerra civil l'any 1939. 


Allez! Allez! Escrits del pas de frontera, 1939 construeix un relat col·lectiu de la nostra història i reflexiona sobre una de les experiències més decisives que poden afectar la condició humana: l'exili, el pas d'una frontera. L'obra analitza l'abast i el significat simbòlic de travesar "la ratlla" imaginària que marca el final d'una etapa i l'inici d'una altra a través d'un conjunt de relats que reflecteixen aquesta experiència, escrits per 41 autors.
És el testimoni, en forma de dietari, crònica, carta o prosa, d'escriptors-soldats i soldats-escriptors, poetes, historiadors, novel·listes, polítics, estudiants, metges o artistes, com ara Rovira i Virgili, Tísner, Teresa Pàmies, Carles Fontserè, Pere Calders o Agustí Centelles.

Al llarg dels seguents "posts" que apareixeran al bloc, s'intentarà ressenyar el camí que van resseguir alguns dels personatges que narren la seva experiència en el llibre de Maria Campillo; no es tracta de ressenyar la ruta concreta ja que aixó seria  una tasca impossible, simplement una ressenya pel pas en les ciutats i intdrets més importants durant la seva fugida.

No hay comentarios:

Publicar un comentario