viernes, 16 de agosto de 2013

OTÍLIA CASTELLVÍ



RUTA:Barcelona- Ribes de Freser-Vallter- Oleta- Perpinyà.



Ver OTÍLIA CASTELLVÍ en un mapa más grande


Otília Castellví: Astúries 1917- Canet de Mar 2001. Modista i Militant de la POUM. Empresonada a Perpinyà, al camp d’Argelers i més endavant a Alemanya i Veneçuela.

Otilia Castellví va ser una costurera catalana membre del POUM que va resultar represaliada per l'ala estalinista de l'esquerra espanyola durant la guerra civil, sent tancada  fins a l'ocupació franquista de Barcelona.

Perseguida i en perill tant davant les tropes colpistes com davant gran part de l'esquerra, va aconseguir escapar fins a França on va acabar tancada a Argelers, un camp de refugiats.

Paradoxalment va acabar alliberada en l'Alemanya Nazi durant la invasió aliada enmig dels bombardejos més crus de la guerra. En acabar el conflicte, Castellví va emigrar a Veneçuela on va refer la seva vida.

Les seves memòries, escrites en els seus últims anys, de tornada a Catalunya, i trucades De les txeques de Barcelona a l'Alemanya Nazi, és un document clau per entendre l'odissea de centenars d'Espanyols abans, durant i després dels grans conflictes del S.XX .

lINKS D'INTERÉS:
 

No hay comentarios:

Publicar un comentario