viernes, 16 de agosto de 2013

ALEXANDRE CIRICI


RUTA: Barcelona-Granollers- Sant feliu de codines- Olot-camprodon-Mollò-Prats de Molló-Perpinyà

Ver ALEXANDRE CIRICI en un mapa más grande


Alexandre Cirici: Barcelona 1914-1983. Historiador i crític d’art. Membre de  la FNEC i les joventuts d’esquerra Republicana. Al 1936 marxa en el front d’Aragó fent de topògraf durant un any. El 1939 s’exilià a França a Montpellier i a parís. Torna a Barcelona el 1941.

Alexandre Cirici i Pellicer (1914-1983), estudiós i crític de l'art, docent, dissenyador gràfic, publicista i polític, va a dur a terme una tasca constant de descripció, interpretació, valoració i difusió dels monuments del nostre país, tant de les grans obres del passat com les dels artistes més recents i encara desconeguts. Va ser dels primers a reconèixer i promoure la importància del modernisme català, menystingut fins fa no gaire dècades, i a analitzar i difondre arreu pintors avantguardistes com Picasso, Miró o Tàpies. En definitiva, va treballar per exposar tota una morfologia pròpia de l'art català, i encara més per fixar els trets característics de la nostra arquitectura.

Els seus llibres de divulgació i les seves crítiques artístiques a revistes com Serra d'Or van arribar a un públic divers i nombrós, del tot desconeixedor dels tresors del propi país. Igualment cal destacar la seva faceta de memorialista, sociòleg de la cultura, amb quatre volums publicats a la dècada dels setanta. Fou soci de l'Associació d'Escriptors en Llengua Catalana. 

lINKS D'INTERÈS:

No hay comentarios:

Publicar un comentario